pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

Liksim jaunu vai paturēsim veco?

Nedaudz par vēlēšanām. Palūkosim kādu "menu" piedāvā šogad. Ir pieteikušies bijušie bosi, esošie un arī tie kas nekandidē pirmo reizi, bet pie stūres tomēr nav tikuši. Aplūkosim kandidātus nedaudz tuvāk.
  liepinsh87 ir stabils LV līderis klubu līmenī. Ar izlasi startēja 2.PČ un atveda bronzas godalgas. Pieteikuma runa gan tāda stipri aizdomīga, nevar īsti saprast vai tiešām to vēlas, vai pieteicās bara instinkta vadīts.
  CaMaRo ar izlasi startējis jau divos PČ-pirmajā izcīnot zeltu, šogad 5.vieta. Palasot prezentācijas rakstu ir skaidrs kādas ir prasības no spēlētājiem. Ir arī plāns kas un kā tiks darīts lai sasniegtu mērķus. Asistents jau padomā, vēl tik jāvinnē vēlešanas. 
  sadists  savu komandu pacēlis no lejas gala līdz 2.līgai. Mērķi attiecībā ar izlasi ir uzstadīti maksimālie. Tiek solītas pastāvīgas sarunas ar tautu un tamlīdzīgi pasākumi. Prasības attiecībā uz spēlētājiem nekādas nav izvirzītas. Domājams to var noskaidrot ja pajautās.
  Jusper ir vēl viens menedžeris no virslīgas. Viņš saka, ka vajag jaunas asinis izlases vadībā un nekā sarežģīta te neesot(lai tā būtu). TOP 8 ir jāiekļūst noteikti un tur pat nav ko apspriest.
 Bigal arī vecs PPM kadrs. Vēlēšanās piedalās ne pirmo reiz, bet vienmēr kaut kas pietrūcis. Vēlmes trūkumu gan pārmest nevar. Tādi cieti mērķi attiecībā uz izlasi nav izskanējuši. Toties ir atradis jau asistentu un ir gatavs eksperimentēt ar savu komandu testējot jaunās taktiskās iespējas.
  kapostsss ir virslīgas TOP 8 komandas boss. Kas saistās ap izlasi, tad nu visādi ir gājis. Viņš (ja tiks ievēlēts) sola iesaistīt jaunos kadrus pieredzes, saspēlētības un citu labumu pelnīšanai. Kā to vērtē kopiena ir jau dzirdēts un redzēts. Bet varbūt tomēr viņam taisnība.
  Nu pārējie 4 kandidāti laikam tiešām ir vai nu skaitam, vai jautrībai.
Secinājumi? Izvēlēties ir no kā, bet vai visu vēlmes tiek apmierinātas-nepateikšu. Cerams ka neviena izvēli neietekmēju ar šo rakstiņu. Un tāds arī nebija mērķis. Vienīgais kam vēlētos pievērst uzmanību ir tas, ka nopietnu kandidātu paliek arvien mazāk. Varbūt pie vainas esam mēs paši-kopiena? Varbūt pēc zaudētas draudzības spēles(par PČ nemaz nerunāsim) nevienam negribas visu nakti žagoties, kamēr visi viņu lād pat pa miegam?

Kandidātiem veiksmi un izturību!(Visvairāk jau tiem kas būs pie stūres)

 Autors: PRO pakas īpašnieks Latvija Antons007

Ko tad vadība sagaida no AMK81

Jaunā sezona ir sākusies. Atkal jaunas cīņas līgā, NK, SKO kausā. Tad nu komandas bosi sanāca kopā ar komandu izpētīja jaunās taktiskās shēmas, ierēca par to nosaukumiem un izvirzīja sezonas mērķus.
Līgā mērķis ir palikt bez pārspēlēm, labākajā gadījumā tikt PO. Izkrišanas gadījumā galvas ripos ne vienam vien.
NK ir tumšs pasākums kur kaut ko paredzēt ir neiespējami, tāpēc šeit mērķis nav konkrēts izvirzīts. Tikšana TOP32 būtu labi un kāds varbūt pat nopelnītu prēmiju.
Kas attiecas uz SKO kausu tad te domas bija dažādas. Diskusija izvērtās gara un skarba. Vadība nespēja vienoties vai kausu izmantot kā jaunatnes audzināšanu, vai iet pēc kārtējām medaļām. Tika nolemts šo jautājumu izskatīt pēc pirmās kausa spēles atkārtotā sapulcē.
Veiksmi visiem jaunajā sezonā!



Autors:  PRO pakas īpašnieks Latvija Antons007

sestdiena, 2011. gada 19. februāris

Kur tad vieglāk pelnīt?

Sponsoru purināšanas laikā radās pārdomas-kur tad spēlēt ir izdevīgāk. Protams spēlēt I.1 ir gods, bet papētīsim tuvāk to lietu. Kā jau katrā līgā ir 20 vietas, tātad kāds vienmēr būs 12.vietā, kāds vēl zemāk. Kādas izredzes uz komandas attīstību ir tiem kas necīnās par I.1 kausu. Izmaksas palielinās ar katru jaunu līgumu, uzceltu sadaļu, utt. Tātad katras komandas mērķis ir izspiest lielāku kāpostu uz nākamo sezonu, lai progress neapstātos un nebūtu jāveģetē uz vietas.
Trešo līgu uzvarētāji saņem lielākas naudas par I.1 vidusslāņa komandām. Otro līgu čempioni saņem gandrīz 2x lielākus līgumus. Te nu rodas jautājums-vai ir jēga sisties pa virslīgas vidu, vai tomēr doties uz "leju" un būt top8 komanda? Elites līgas plusi ja neesi top komanda-grūti pat uzreiz tā iedomāties, personīgi šosezon neko tādu neieguvu. Vienīgi jaunu un skopu sponsoru. Protams centīsimies to kompensēt tirgū, bet ne par to ir stāsts. Izrādās, ka trešo līgu uzvarētāji ir spēcīgāki(sposoru acīs) nekā I.1 12.-16.vieta. Nebūtu tik pāliecināts, ka uz ledus svaru kausi nosvērtos tāpat.
Vai tikai pie šādas sistēmas netiek degradēta līgu sistēma tās pašos pamatos? Jau bija vērojami fināli kur vnk spēles tika atdotas, lai tikai nebūtu jāceļas uz "augšu". Protams katra komanda mēģina izspiest vairāk naudu no sponsoriem un šādi rīkoties liek spēles veidotāji. Bet kur tad paliek sacensību gars-tikt tālāk un augstāk?
Kas tas par kareivi, kas negrib būt ģenerālis?

Autors: PRO pakas īpašnieks Latvija Antons007

sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Debija pie Lielajiem

Pārskats uz to, kā tad izvērtās AMK81 debija virslīgā.
    Iesākumā neliels atskats kā komanda tiktāl vispār nokļuva. Komanda 5.sezonā, II.1 līgā izcīnija 6.vietu regulārajā sezonā. Play Off pretī nāca tādas komandas kā emulator Spoki HK Murggs . Līgas čempiontituls tika izcīnīts 7 spēlēs, bez īpašiem nervu zudumiem un sirmiem matiem.
    Sezona I.1 līgā iesākās pret iepriekšējās sezonas fināla pretinieku HK Murggs. Spēle bija gaidāma spraiga atceroties nesenos notikumus. Par laimi spēle tika uzvarēta ar 3:1. Pēc pirmās uzvaras nāca 4 zāģu sērija. Tad atkal 3 uzvaras pēc kārtas. Pārējā sezona tikai aizvadīta kā pa amerikānu kalniņiem-te uzvara te atkal zaudējums. Beigu beigās tika izturēts spiediens un sezonas primārais mērķis, palikt top16, tika izpildīts. Palikām 11.vietā. Uz pārspēlēm pretī nāca  HK RUMBULAS VANAGI, kuriem zaudējām sērijā ar 1:2. Tātad tālāk paliekam uz pārspēlēm par palikšanu virslīgā. Šajā sakarā komandas vadība nolēma labākos sūtīt uz nometni. Pirms nometnes izklājās labākais centrs un viens no labākajiem wingeriem. Nometnes laikā arī GK1 nolikās uz 10 dienām. Par gālīgo vietu  sadalījumu vinnējām Zaķīšu Pirtiņu , ieņemot 15.vietu.
   Nelieli secinājumi par šo sezonu. Komandas ir ļoti spēcīgas un līdzīgas spēkos(ar dažiem izņēmumiem). Komandas spēkam nav 100% ietekme uz gala rezultātu sezonā. Daudz ko izsaka kad tiek veidotas nometnes, kad to dara pretinieki. Šajā momentā domājams mēs ierāvām sūnās (labosimies). Sezona izvērtās smaga pateicoties arī dalībai SKO kausā. Tur mērķi tika uzstādīti augsti un tika arī sasniegti. Jautājums vai komandas vadība ir apmierīnāta ar sasniegto-nē. Konkrēti ar pirmās PO kārtas zaudēšanu. Pateicoties tam tika zaudēts daudz spēka un resursu. Ja paliksim virslīgā, spēlēsim taktiski gudrāk un galvenais savādāk. Iespējams, ka nāksies izvēlēties prioritātes-līga, kauss, NK. Jo pie tādas slodzes visās frontēs nevar gūt lielus panākumus.
    Nu tas tā īsumā par, domājams daudzu komandu mērķi, spēlēšanu I.1.

 
   

piektdiena, 2011. gada 11. februāris

Jaunumi.

Sveicināti manis veidotajā žurnālā. Turpmāk šeit tiks ievietoti raksti par SKO kausu, PPM, sporta notikumiem un citi interesanti raksti. Rakstus iesūtīt var jebkurš interesents manā PPM pastā.