sestdiena, 2011. gada 19. februāris

Kur tad vieglāk pelnīt?

Sponsoru purināšanas laikā radās pārdomas-kur tad spēlēt ir izdevīgāk. Protams spēlēt I.1 ir gods, bet papētīsim tuvāk to lietu. Kā jau katrā līgā ir 20 vietas, tātad kāds vienmēr būs 12.vietā, kāds vēl zemāk. Kādas izredzes uz komandas attīstību ir tiem kas necīnās par I.1 kausu. Izmaksas palielinās ar katru jaunu līgumu, uzceltu sadaļu, utt. Tātad katras komandas mērķis ir izspiest lielāku kāpostu uz nākamo sezonu, lai progress neapstātos un nebūtu jāveģetē uz vietas.
Trešo līgu uzvarētāji saņem lielākas naudas par I.1 vidusslāņa komandām. Otro līgu čempioni saņem gandrīz 2x lielākus līgumus. Te nu rodas jautājums-vai ir jēga sisties pa virslīgas vidu, vai tomēr doties uz "leju" un būt top8 komanda? Elites līgas plusi ja neesi top komanda-grūti pat uzreiz tā iedomāties, personīgi šosezon neko tādu neieguvu. Vienīgi jaunu un skopu sponsoru. Protams centīsimies to kompensēt tirgū, bet ne par to ir stāsts. Izrādās, ka trešo līgu uzvarētāji ir spēcīgāki(sposoru acīs) nekā I.1 12.-16.vieta. Nebūtu tik pāliecināts, ka uz ledus svaru kausi nosvērtos tāpat.
Vai tikai pie šādas sistēmas netiek degradēta līgu sistēma tās pašos pamatos? Jau bija vērojami fināli kur vnk spēles tika atdotas, lai tikai nebūtu jāceļas uz "augšu". Protams katra komanda mēģina izspiest vairāk naudu no sponsoriem un šādi rīkoties liek spēles veidotāji. Bet kur tad paliek sacensību gars-tikt tālāk un augstāk?
Kas tas par kareivi, kas negrib būt ģenerālis?

Autors: PRO pakas īpašnieks Latvija Antons007

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru